Kdo si hraje, nezlobí!

Kulečník, Poker, Šipky, Společenské hry, Stolní fotbal, Stolní hry, Stolní tenis, Volný čas

Příjemný večer po dni stráveném v práci, víkend, kterého jsme se už nemohli dočkat, nebo zasloužená dovolená, to vše nám poskytne volný čas, který bychom měli co nejefektivněji využít, aby si nejen naše tělo i mysl odpočali a byli jsme plní elánu do dalších dní a období.

Možností aktivního odpočinku je celá řada. Může to být procházka, nějaká sportovní aktivita, ale i oblíbená hra, kterou si užijeme se svou rodinou nebo přáteli. Společenské hry v jakékoliv podobě milují všichni od nejmenších dětí až po babičky a dědečky. A jak praví známé rčení, které lze aplikovat také na všechny generace, kdo si hraje, nezlobí!

V tomto článku vám představíme několik známých společenských her, které jsou určené zejména pro dospělé a patří k nejoblíbenějším hrám v této kategorii. Většinu si však s námi mohou zahrát i odrostlejší děti a můžeme si tak užít společné chvíle zábavy a zdravé soutěživosti. Rozsáhlé kategorii dětských her se věnujeme samostatně v článku – Kdo si hraje, nezlobí mámu ani tátu!

Dlouhé zimní večery i deštivé podzimní dny můžeme skvěle využít hraním her a pokud máme dostatek prostoru v domě nebo dokonce herní místnost třeba na chatě, otevírá se nám široká nabídka možností, jak zabavit rodinu i partu přátel. Pokud náš příbytek neoplývá velkorysými rozměry, nemusíme zoufat, většina z her, které se vám chystáme představit má i svoji menší a skladnější variantu. Představíme vám nejen novinky posledních let, ale i roky (a v některých případech dokonce staletí) osvědčené stálice.

kulečník
Kulečník

KULEČNÍK

Kulečník dnes zná snad každý, nejčastěji asi z filmů, ale v posledních letech se stává stále oblíbenější zábavou a rychle se rozšiřuje i do hospod. Největší zásluhu na tom má patrně profesionální hra kulečníku, jejíž turnaje máme možnost sledovat.

Tato hra, zaměřená na zručnost a strategii, sice potřebuje trošku prostoru a financí do začátku, ale zaručujeme vám, že pokud se rozhodnete pořídit si vlastní kulečníkový stůl, velmi brzy mu propadnete. Pořádání rodinných turnajů nebo kulečníkových večerů s přáteli se stane vaší oblíbenou tradicí.

Více o kulečníku a veškerém vybavení, které je potřebné, jsme pro vás shrnuli v článku, Hrajeme kulečník, který si můžete na našem blogu také přečíst.

hra poker
Poker

POKER

Poker je známá karetní hra také zažívá v posledních letech boom. Opět se na její oblíbenosti podepsali profesionální hráči, jejichž pokerové turnaje máme možnost sledovat v televizních a internetových přenosech.

Pokud máme rádi karetní hry, napětí, strategické myšlení a trošku vzrušení, bez nebezpečí prohry velkých obnosů peněz, ideálním řešením je pořídit si domů vlastní vybavení na poker. Při domácích turnajích si bezpochyby užijeme spoustu zábavy. A stanou se jistě velmi brzy oblíbenou akcí vašich přátel i rodiny.

Pokud je poker pro vás to pravé ořechové a rádi byste zjistili, co všechno k jeho hře v domácích podmínkách potřebujete, přečtěte si článek, Hrajeme poker.

stolní fotbal
Stolní fotbal

STOLNÍ FOTBAL

I stolní fotbal, nebo též fotbálek, je stále oblíbenější zábavou nejen dospělých, ale i dětí. Sice také patří k rozměrnějším i finančně náročnějším hrám, ale stále častěji je můžeme vidět v hospodách, domácnostech, ale třeba i v dětských klubech a družinách. Při stolním fotbale si všichni hráči trénují zejména zručnost a postřeh. Pro každého fotbalového nadšence i soutěživého jedince bude stolní fotbal doslova magnetem.

Pokud vás láká pořízení stolního fotbálku a chtěli byste zjistit více o jeho různých variantách a provedeních, přečtěte si následující článek, Hrajeme stolní fotbal.

šipky a terče
Šipky

ŠIPKY

Šipky také mají mnohaletou tradici v hospodách po celém světě. Pro soutěživé jedince jsou skvělou příležitostí, jak zažít vítězství. I když tato hra vyžaduje jistý cvik, je velmi oblíbená napříč generacemi. Šipky nehrají pouze amatérští hráči, ale i profesionálové, kteří mají vlastní ligu. Díky tomu oblíbenost tohoto sportu stále stoupá.
Za touto hrou, ale už nemusíme chodit do hospod, můžeme si pořídit vlastní terč a šipky a pořádat domácí zápasy i turnaje. Co vše je k tomu potřeba, se dozvíte v článku s názvem, Hrajeme šipky.

ping pong
Stolní tenis

STOLNÍ TENIS

I po generace oblíbený stolní tenis, jinak známý též jako ping pong, může být perfektním vybavením heren, hlavně sportovně založených rodin, které milují pohyb a nechtějí se ho vzdát ani v nepříznivém počasí. Stolní tenis v sobě skýtá nejen příležitost k vybití energie a protažení těla, ale trénujeme si při něm i zručnost a postřeh.

Děti i dospělí si při hraní stolního tenisu užijí legraci, ať už stůl rozložíme v místnosti nebo třeba na terase. Uvidíte, že až si hru vyzkouší všichni vaši blízcí, pořádání turnajů se budou brzy přímo dožadovat, je to totiž přímo návyková hra.

I ke stolnímu tenisu jsme pro vás, v článku Hrajeme stolní tenis, sepsali několik základních informací a seznam nejnutnějšího vybavení.

domino
Stolní hry

SPOLEČENSKÉ A DESKOVÉ HRY

Pojem společenské hry je poměrně široký, můžeme do něj dokonce zařadit i menší varianty předchozích zmiňovaných her, ale i nejrůznější deskové společenské hry, které jsou oblíbené v mnoha rodinách. Jejich největší výhodou je menší rozměr a zejména velmi široká nabídka, ve které si vybere každý. Můžeme vybírat mezi dětskými společenskými hrami, jako je například Člověče, nezlob se!, nebo třeba Kloboučku hop i třeba klasikou v podobě šachů, či dámy.

Společenskou hrou můžeme trávit příjemné večery se svými nejbližšími a může být také skvělým dárkem pro hráče tělem i duší. Ten jistě uvítá rozšíření své dosavadní sbírky s nadšením.

I s orientací ve hrách společenských vám velmi rádi pomůžeme. Za tímto účelem jsme totiž pro vás připravili článek, Hrajeme společenské a deskové hry.

MULTIFUNKČNÍ HERNÍ STOLY

Multifunkční herní stoly jsou posledním bodem na našem seznamu her, kterými se můžeme zabavit nejen mi, ale i naše děti a nejbližší.

Jde o speciální herní stoly, které se skládají z několika herních ploch, či pláten, které lze měnit, podle toho na jakou hru máme zrovna chuť. Jde sice o záležitost z dražší kategorie, ale jde o velmi funkčně vymyšlený kousek, takřka taková instantní herna.

S multifunkčním herním stolem s označením 15v1, tak v jednom produktu získáme stolní fotbal, kulečník, stolní tenis, stolní hokej, bowling, dámu, šachy, shuffleboard, Black Jack, backgammon, kostky, ruletu, curling, skat a poker.

Hraní nejrůznějších společenských her je skvělým způsobem jak trávit s rodinou nebo přáteli společný čas. Každou ze zmíněných her, si tak naplno užijete. A na takto trávené deštivé, či jinak nepříznivé dny, budou jistě všichni rádi vzpomínat a dožadovat se jejich opakování.