ÚKLIDOVÉ PROSTŘEDKY

Úklidové prostředky

Úklidové prostředky pro domácnosti, nebo i kompletní sortiment pro sdružení bytových vlastníků domu.

Co všechno budeme pro kompletní úklid bytové jednotky (bytovky) potřebovat?

Začneme pěkně od podlahy

Na podlahu bychom tentokrát dali přednost před univerzálními čističi na podlahu spíše konkrétním dvěma výrobkům. Vybírejte čistící prostředek určený na PVC, aby se po úklidu nelepily podrážky obuvi k povrchu lina a nezanechávaly viditelné stopy i na právě umyté podlaze.

Další významná část podlahy bytových jednotek bývá betonové schodiště a dlažba. Zde můžeme využít mnoha variant výrobku Sidolux. Od parfémů čerstvých třešní, pes rozkvetlou louku až ke klasickým přípravkům s Marseillským mýdlem.

Výrobky LAKMA se vyjímají svými výraznými dlouhotrvajícími parfémy. O provedeném úklidu se tak dozví všichni příchozí již mezi vchodovými dveřmi.

úklid schodiště a povrchů dlažby

Mytí povrchu a dezinfekce zábradlí

Na povrch zábradlí použijte přípravky určené pro nerez, které nezanechávají viditelné skvrny od vodního kamene na povrchu. Využijte i profesionální čistící prostředky, které se používají i v náročných podmínkách hetelů. Jedním z nich je výrobek firmy MERIDA, který hledejte pod názvem Merida Hotel service 500ml.

Pokud máte ve vašem domě zábradlí kovové s dřevěným lakovaným madlem, použijte čistící prostředky mýdlové. Vhodným prostředkem je výrobek firmy MADEL Pulirapid Casa Agrumi, který obsahuje čpavek s alkoholem a dokonale tedy povrch zábradlí i vydezinfikuje.

dezinfekce zábradlí

Pavučiny na schodišti

Úklid se odehrává většinou na podlaze a schodišti. Ale pavučiny na schodišti a v rozích vznikají stále a i sebedokonalejší úklid zmaří pohled na jedinou zaprášenou pavučinu na schodišti.

Dnes můžete využít praktických teleskopických ometačů pavučin, které můžete současně při úklidu využít i jako teleskopiskou násadu na stěrku a rozmývák na okna.

Pořiďte si teleskopickou tyč.

Mytí oken a parapetů

úUklidové prostředky na okna jsme již zmínili v návaznosti na teleskopiskou násadu na rozmýváky a stěrky na okna.

U prostředků na okna můžete dnes vybírat z mnoha variant. Dříve se používala při každém úklidu Okena výrobce Hlubna Brno. Nám se osvědčil čistící prostředek CORMEN CLEAMEN 112 na okna a rámy 1 l, nebo běžně dostupný Clin Window Henkel ČR.

čistící prostředky
čistící a úklidové prostředky