Felix Weiß Zahradní ptáci Provedení: Tištěná kniha

Felix Weiß Zahradní ptáci Provedení: Tištěná kniha

279 Kč
Skladem
Popis produktu:

Zahradní ptáci

Proč si tuto knihu přečíst

Pozorování ptáků je aktivita, která má několik přínosů – od hlubšího propojení s přírodou až po zlepšení našich pozorovacích schopností a duševního zdraví. Pozorování ptáků nás navíc vrací zpět k přírodě, což je obzvlášť důležité v dnešní době posedlé technologiemi.

Kniha se zaměřuje na 75 druhů ptáků, kteří se běžně vyskytují v německých zahradách. To však neznamená, že je v českém prostředí nepoužitelná. Naopak, složení zahradního ptactva je u nás prakticky totožné s Německem. Nemusíte se tedy bát, že byste některé druhy ptáků nepoznali, nebo by naopak důležité druhy chyběly.

Úvodní kapitola vás naučí, jak spolehlivě určovat druhy ptáků. Napovíme vám, že hlavní roli bude hrát celková velikost ptáka, jeho zobák, peří a hlava. Kromě toho vám s identifikací pomůže jejich zpěv. Užitečné budou také informace o tom, zda se konkrétní druhy ptáků přepeřují a stěhují do teplých krajin. Dále zde naleznete také rady týkající se správného vybavení, nejlepší doby a místa pro pozorování, a rady ohledně krmení ptáků a přizpůsobení vaší zahrady. Díky těmto radám můžete z vaší zahrady vytvořit místo kam se budou slétat ptáci z celého okolí.

Následně už se kniha pouští do představení jednotlivých druhů ptáků. Ty jsou rozděleny do skupin dle příbuznosti. Můžete se tedy vždy pokusit určit nejdříve skupinu, do které konkrétní pták patří a až pak se zaměřit podrobněji na přesný druh. Každý druh ptáka je podrobně zpracován, s informacemi o jeho vzhledu, zpěvu, chování a preferovaných biotopech. Nechybí ani krásně a detailní ilustrace. Tyto informace vám nejen usnadní identifikaci ptáků, ale také se díky nim dozvíte, jak upravit vaši zahradu, aby lákala konkrétní druhy ptáků.

Nahlédněte do knihy

Co o knize říkají čtenáři

Kniha je opravdu krásně navržená a strukturovaná. Jednotlivé druhy ptáků docela dobře poznáte a získáte také informace o jejich chování a stanovištích. Jedná se o velmi běžné ptáky, které vídáme pravidelně (i ve městě).

Tina

V poslední době se stále více zajímám o naše místní ptačí druhy, jednoduše proto, že v naší oblasti máme mnoho zahradních ptáků. Takže tu a tam vyvstává otázka: co je to za ptáka? Dosavadní znalosti o ptácích se mi poněkud vytratily, takže s tímto ptačím průvodcem jsem rychle získala jistotu při jejich identifikaci. Kniha je opravdu dobře navržena. Jednotlivé ptačí druhy jsou velmi dobře charakterizovány výstižnými kresbami. Ve většině případů tak můžete rychle a jednoznačně určit ptačí druh.

Panname

Tento krásně navržený průvodce přírodou usnadňuje poznávání našich zahradních ptáků. Kniha představuje 75 druhů – přehledně uspořádaných s jedním druhem na stránce nebo na dvoustránce a ilustrovaných krásnými ilustracemi. Všechny důležité vlastnosti jsou vysvětleny přímo na barevném nákresu. Tato knížečka je tak úžasným pomocníkem pro všechny amatérské ornitology. S nádherně výraznými a realistickými kresbami se čtenář seznámí se zahradním ptactvem. Krátké a přesné texty nebo vysvětlivky pak obraz dotvářejí. Tento ptačí průvodce je skvělý pro celou rodinu a nabízí vše, co potřebujete, abyste mohli začít s pozorováním ptáků!

Erzgebirgskind86

O autorech

Zahradní ptáci

Felix Weiß

 žije a pracuje ve městě Husum. Je vystudovaný biolog, má velmi rád přírodu a je autorem několika atlasů a knih o ptácích a rostlinách.
Zahradní ptáci

Paschalis Dougalis

Ilustrátor a výtvarník. Specializuje se na kresby přírody a divoké zvěře. Žije a pracuje v Mnichově. Zajímá se zejména o euroasijské ptáky a savce. Ilustroval několik přírodopisných knih a jeho díla byla opakovaně oceněna.

Podobné produkty