Leander Khil Příručka k pozorování ptáků Provedení: Tištěná kniha

Leander Khil Příručka k pozorování ptáků Provedení: Tištěná kniha

560 Kč
Skladem
Popis produktu:

Pozorovat, porozumět a správně určit

Nezáleží na tom, jste-li začátečník, nebo zkušený pozorovatel ptáků, v této knize najdete řadu užitečných rad a informací, které se vám budou hodit při vašich vycházkách za ptáky. Začneme výběrem vhodného dalekohledu, nastíníme možnosti využití chytrého mobilního telefonu a odpovíme na klíčové otázky, jak a kde ptáky nejlépe pozorovat. Probereme i praktické rady ohledně metod pozorování v terénu a základy fotografování ptáků. Tato výpravná a podrobná příručka navíc obsahuje rozsáhlou druhovou část, která vám pomůže i s určováním vzácnějších či obtížně určitelných druhů.

— SOUHRNNĚ více než 260 ptačích druhů na 650 barevných fotografiích a 400 ilustracích
— SROZUMITELNĚ od správného určení věku až po odborné sčítání ptáků
— SPRÁVNĚ jak se vyznat i v obtížně určitelných druzích
— OPATRNĚ jak zažít nezapomenutelná pozorování, aniž byste ptáky rušili

Autor

  • Leander Khil je nadšený ornitolog, který se stejným zápalem také rád fotografuje zvířata a přírodu. Zvláštní pozornost věnuje ohroženým a obtížně určitelným druhům nejen ptáků. Svými snímky dokáže nadchnout a k tomu umí srozumitelně vysvětlit potřebné souvislosti.
  • Leander Khil se narodil roku 1988 ve Štýrském Hradci (Grazu). Je to vášnivý ornitolog a se stejným zápalem fotografuje přírodu. Už na základní škole se velmi zajímal o přírodu a ptáky, v čemž ho při cestách po Evropě, do Severní Ameriky, Izraele a Indie podporovali rodiče. V jeho dětství se tak (téměř) všechno točilo kolem ptáků a toužil poznat a vidět co nejvíce různých druhů. S koncem školní docházky ale svůj zájem přesunul od pouhého pozorování přírody k jejímu výzkumu a ochraně. Studium biologie ve Štýrském Hradci a ochrany přírody ve Vídni nasměrovalo jeho nadšení k vědecké dráze. Během studia se jeho zájem o ornitologii ještě více prohloubil a při hledání vzácných druhů ptáků a mimořádných biotopů procestoval celý svět. Jeho práce ho zavedla na ostrovy ve wattovém moři, na černomořské pobřeží Bulharska i do pouští v Egyptě. Jako student univerzity ve Vídni pobýval v Indonésii a Francouzské Guyaně. Mimoto také na soukromých cestách prozkoumal Írán, části Jižní a Střední Ameriky, Galapágy, Maroko a Arabský poloostrov. Do přírody jej to táhne i nadále, ale už ne proto, aby si odškrtl nový druh na seznamu. Nyní ho zajímají zejména ekologické zvláštnosti a ohrožené nebo obtížně pozorovatelné druhy. V současnosti pracuje na několika projektech spojených s ptáky, včetně popularizačních vycházek, přednášek, ornitologických exkurzí, knih a úspěšných televizních dokumentů. Snaží se upozorňovat veřejnost na naléhavou potřebu ochrany živočichů, rostlin a jejich biotopů, předávat nadšení pro přírodu a vysvětlovat ekologické souvislosti. Své badatelské touhy uspokojuje mimo jiné kroužkováním ptáků. Od roku 2006 také pracuje jako člen Faunistické komise BirdLife na sběru a hodnocení pozorování vzácných druhů ptáků na území Rakouska.

Podobné produkty