Nakladatelství KAZDA Čtení pro kluky

Nakladatelství KAZDA Čtení pro kluky

636 Kč
Zjistit dostupnost
Popis produktu:

Malá lesní škola

Když známý německý dokumentarista, spisovatel a dobrodruh Andreas Kieling procestoval celý svět, začal se na přírodu ve své rodné zemi dívat úplně jinak. Všímal si, že zatímco určité druhy hmyzu a obojživelníků vymírají, výr, sokol stěhovavý, čáp černý, rys nebo vlk se zase vracejí. Ve svém úspěšném videoblogu „Malá lesní škola“ (Kleine Waldschule), který je předlohou této knihy, poutavě vyzrazuje tajemství lesa, díky nimž si pobyt venku opravdu užijete. Dozvíte se, jak si poradit při bouřce či při setkání s divočákem, jak pozorovat zvířata, abyste je nevyplašili, a co všechno se dá zažít v lese při procházkách s dětmi.

 

Dinosauři - rekordy a kuriozity

Dinosauří NEJ, která ještě neznáte. V knize se dočtete o extrémech ve světě dinosaurů – někteří vynikali například největšími a nejdelšími krky, ocasy, trupy, končetinami, hlavami, rohy, bodci, zuby, drápy a bezmála vším, na co si jen vzpomenete.

 

Průvodce přírodou na výlety

Flóra a fauna střední Evropy je neuvěřitelně rozmanitá – stejně jako je rozmanitá středoevropská krajina. Některé rostliny a živočichy dobře znáte, s jinými se máte možnost v tomto průvodci seznámit. Nebude vám pak dělat problémy rozpoznat je třeba na dovolené. Kniha vás zavede do různých středoevropských oblastí, tzv. biotopů, pro které jsou typické určité rostliny a živočichové. Tak se dokážete jednoduše zorientovat všude tam, kam při svých cestách zavítáte.

 

Podobné produkty