Nakladatelství KAZDA Kamarádi z Medového lesa 4 CD

Nakladatelství KAZDA Kamarádi z Medového lesa 4 CD

715 Kč
Zjistit dostupnost
Popis produktu:

Kamarádi z Medového lesa 1 – Jak zahnat stesk

Zvířecí zásahové komando lesních zvířátek, která jsou připravena pomoct každému dítěti z lesní školky, pokud má nějaké malé nebo velké trable je v pohotovosti. Jaké štěstí! Davídkovi se totiž nechce do nové lesní školky a hrozně se mu tam stýská. Proto mu zvířátka vyrobí lesní kalendář, ve kterém se každou půlhodinu objeví malý dárek. Davídkovi pomůže zahnat stesk záchranná četa s hebkou srstí: lišák Míša, laňka Daňka, divoké prasátko Chrochtík a mývalka Makovička.

 

Kamarádi z Medového lesa 2 – Králíčci v ohrožení

Jak se chovat v lese a neublížit lesním zvířátkům? Zvídavým předškolákům to prozradí dobrodružné příběhy v knize a audioknize Kamarádi z Medového lesa – Králíčci v ohrožení. Čtyři zvířecí kamarádi tentokrát v Medovém lese přispěchají na pomoc neposlušné Pavle, která se v lese nechová tak, jak by měla. Zničí mraveniště, což ohrozí nejen mravence, ale i ji a ostatní děti. A když se ztratí v lese a najde tam past, ve které uvízli dva malí králíčci, po několika peripetiích pochopí, že chytat drobná lesní zvířátka a nosit si je domů není správné. Moudrá laňka Daňka, starostlivá mývalka Makovička, zvědavý lišák Míša a mazané prasátko Chrochtík pomohou nezbedné Pavle najít cestu z lesa, zachránit králíčky a pochopit, jak může lesním zvířátkům ublížit nevhodné chování.

 

Kamarádi z Medového lesa 3 – Všichni za jednoho

Ve třetím pokračování série knih a audioknih Kamarádi z Medového lesa 3 – Všichni za jednoho čtyři statečná zvířátka – laňka Daňka, prasátko Chrochtík, lišák Míša a mývalka Makovička – nemohou uvěřit svým vlastním očím: v Medovém lese se zničehonic objeví koťátko, které se o sebe nedokáže samo postarat. Ještě štěstí, že do lesní školky právě nastoupí velmi nevšední holčička, která kočičce bez zaváhání najde nový domov.

 

Kamarádi z Medového lesa 4 – Ty to zvládneš, Lukáši!

Tentokrát je to v Medovém lese velmi napínavé. Čtyři statečná zvířátka – laňka Daňka, prasátko Chrochtík, lišák Míša a mývalka Makovička – pomohou v lese klučinovi, který má potíže s mluvením. Když později Medovému lesu hrozí nebezpečí, právě on je jedinou nadějí na záchranu. A kamarádi z Medového lesa mu jako spolehliví pomocníci stojí po boku.

 

Interpretka

  • Jitka Molavcová (* 1950) vystudovala polygrafii na Střední průmyslové škole grafické, od dětství ale měla umělecké ambice. V roce 1970 zvítězila v pěvecké talentové soutěži a poté nastoupila do divadla Semafor, kde působí dodnes. Vedle účinkování v řadě inscenací zde začala vystupovat s Jiřím Suchým, se kterým postupně vytvořili populární dvojici. Hrála i na jiných scénách, svou všestrannost uplatňovala i v televizní a filmové tvorbě. Do srdcí všech dětí se zapsala díky pohádkám a pořadům, kde dokázala rozehrát svůj komediální talent. Za hlavní roli v muzikálu Hello, Dolly získala v roce 1996 Cenu Thálie.

Autorka

  • Andrea Schütze toužila stát se spisovatelkou již v dětství. Představovala si, jak píše knihy – nejlépe na zahradě, pod stromem, u starožitného stolu medové barvy s bílým krajkovým ubrusem, kyticí čajových růží a karafou na vodu z křišťálového skla. Zahrada plná zpívajících ptáků měla být u venkovského domu – jakoby vystřiženého z časopisu Living – nedaleko řeky, která případně mohla být i mořem s poletujícími racky. Později, když jako diplomovaná psycholožka vyslechla mnoho příběhů jiných lidí a začala psát příběhy vlastní, zjistila, že zahrada, strom, stůl, dům i prostředí kolem něj je v reálu sice jiné než v dětském snu, ale přesto tak akorát. Dnes autorka touží především po tom, aby se děti těšily na večerní čtení a aby její příběhy podněcovaly rozhovory rodičů s dětmi o snech i reálném životě. A pokud se povede, že si děti v dospělosti vzpomenou na její knihy, které je v dětství doprovázely a okouzlily, kruh je uzavřen a všechna přání jsou pro ni splněna.

Podobné produkty